04.02.2012

2. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

Na sam dan obljetnice, 7. veljače, Svetu misu zadušnicu predslavi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Ivan Sesar.

U samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu 4. veljače započinju 2. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca. Ove godine bit će prenošeni i preko interneta, što će se moći pratiti preko portala vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« www.pobijeni.info.

Program započinje molitvom krunice i razmatranjem u 17 sati, zatim slijedi Sveta misa zadušnica u 18 sati, a nakon nje Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u 19 sati. Bit će tako 4. 5. i 6 veljače, a sve će predvoditi fra Zvjezdan Linić.

Kroz spomenuta tri dana podijelit će se i nagrade onima koji su sudjelovali na Natječaju s temom pobijeni hercegovački franjevci. Prvoga dana nagrade će dobiti nagrađeni pučkoškolci, drugoga mladež, a trećega odrasli.

Na sam dan obljetnice, 7. veljače, program započinje u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem, gdje su ubijeni hercegovački franjevci, nastavlja se molitvom u crkvi na grobu 22-ice franjevaca, te Svetom misom zadušnicom koju će predvoditi i na kojoj će propovijedati provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Ivan Sesar.

Na kraju će vicepostulator fra Miljenko Stojić iznijeti rad vicepostulature kroz prošlu godinu, a gvardijan fra Sretan Ćurčić zahvaliti svima koji su sudjelovali u priređivanju ovih dana. (kta)