06.07.2018

„Dječja radost na moru“ za dvadesetak djece iz središnje Bosne

Pod vodstvom s. M. Danice Bilić i velikodušnoću gosp. Joška Berketa za dvadesetak djece osiguran je smještaj na moru i radosno druženje.

Već niz godina u ljetnom razdoblju ostvaruje se projekt „Dječja radost na moru“ u suradnji sestara Služavki Maloga Isusa s Gromiljaka te g. Joška Berketa iz Kaštel Kambelovca kod Splita. Gospodin Joško sa svojom obitelji velikodušno osigurava djeci iz središnje Bosne besplatan boravak na moru, koji bi im inače bio teško ostvariv.

Tako je i ove godine od 28. lipnja do 4. srpnja 2018. pod vodstvom s. M. Danice Bilić za dvadesetak djece osiguran radostan morski doživljaj i druženje.

Njihov smještaj je bio u apartmanima g. Berketa, u sklopu kojih je i njegov restoran „Marina“ gdje su svakodnevno objedovali.

Svaki novi dan djeci je bio neizmjerna radost jer bi nakon jutarnje molitve i doručka krenuli na plažu uživajući u moru i suncu, nekima je to bila i izvrsna prilika da nauče plivati.

U nedjelju, 1. srpnja u crkvi sv. Mihovila Arkanđela zajedno su slavili Svetu misu zahvaljujući Bogu za sve darovane im milosti.

Dječji boravak na moru bio je za cijeloživotno pamćenje, a sam projekt doista je pokazao svoju vrijednost omogućujući djeci ne samo sreću morskog odmora, nego i sreću zajedničkog prijateljevanja, molitve i rasta u vjeri. (kta)