05.01.2012

Tiskani tekstovi Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana

Glavna biblijska tema molitvene osmine za jedinstvo kršćana koja se održava od 18. do 25. siječnja 2012. godine je "Svi ćemo se izmijeniti pobjedom Gospodina našega Isusa Krista".

U izdanju Kršćanske sadašnjosti objavljen je molitveni priručnik za Svjetsku molitvenu osminu za jedinstvo kršćana. koja se održava od 18. do 25. siječnja 2012. godine je "Svi ćemo se izmijeniti pobjedom Gospodina našega Isusa Krista".

Polazne tekstove pripremila je radna skupina sastavljena od predstavnika Rimokatoličke i Pravoslavne Crkve te starokatoličkih i protestantskih Crkava aktivnih u Poljskoj. Molitveni priručnik za Osminu, među ostalim, sadrži upute organizatorima Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, temeljni biblijski tekst, uvod u temu, poticaje za osam dana razmatranja o našoj promjeni u Kristu, izvještaj o pripravi materijala, ekumensko bogoslužje, biblijska razmišljanja i molitve za svaki dan Molitvene osmine, dodatne molitve i pjesme za slavlje te informacije o ekumenskom stanju u Poljskoj. Na kraju su dodani i ključni datumi iz povijesti Molitvene osmine te značajniji datumi iz hrvatske ekumenske i međureligijsko-dijaloške baštine. Hrvatsko izdanje uredio je prof. dr. Jure Zečević, OCD, tajnik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog, a tekstove su preveli Lada Marija Medić i dr. Zečević.   (IKA)