29.12.2011

Hodočašće sestara uršulinki

Četrnaest uršulinki iz Zagreba, Varaždina, Rovinja, Slavonskog Broda i Zenice tim susretom zajedništva upoznaje crkvenu i duhovnu baštinu svog naroda i svetaca, izmjenjuje iskustva te se osnažuju za daljnje poslanje.

"Putevima naših svetaca" naziv je hodočašća sestara hrvatske provincije uršulinki koje su u četvrtak 29. prosinca pohodile Zadar, kao jednu od etapa svog duhovnog hoda. U srijedu 28. prosinca bile su u Trogiru, rodnom gradu bl. Augustina Kažotića, gdje su sudjelovale u misnom slavlju, molitvi i upoznavanju s uzornim likom toga zagrebačkog biskupa.

U petak 30. prosinca borave u Šibeniku i pohode nacionalno svetište Nikole Tavelića, katedralu Sv. Jakova i druge znamenitosti. U četvrtak 29. prosinca pohodile su Nin kao drevno sjedište hrvatske crkvenosti i hrvatskog krsnog zavjeta te su razgledale zadarske crkve, samostane i svetišta. Boravak u Zadru zaključile su sudjelovanjem u izložbi "Sveti Ante Neretvanski" kod benediktinki sv. Marije, što smatraju providnosnim iznenađenjem i darom na putu svog upoznavanja hrvatskih svetaca.

Četrnaest uršulinki iz Zagreba, Varaždina, Rovinja, Slavonskog Broda i Zenice tim susretom zajedništva upoznaje crkvenu i duhovnu baštinu svog naroda i svetaca, izmjenjuje iskustva iz svojih redovničkih zajednica te se osnažuju za daljnje poslanje u vjernosti svojoj karizmi koja je, između ostalog, povjerena odgoju i radu s mladima.   (IKA)