28.11.2017

Misijska akcija sestara Milosrdnica u Uskoplju

Provincijalna glavarica s. M. Julijana Djaković govorila je o radu sestara milosrdnica u misijama na Salomonskim otocima i siromašnim četvrtima Paragvaja.

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 26. studenoga 2017. petu godinu za redom, održana je misijska akcija u župi Uznesenja BDM u Uskoplju. Sestre Milosrdnice zajedno s Udrugom sv. Vinka i Marijanskom Vinkovskom mladež iz Livna za tu akciju su pravili adventske vijence, božićne aranžmane, krunice…. Sve ponuđeno bilo je izloženo na štandovima kod župne crkve kao i na filijalama.

Na svetim misama, o radu sestara milosrdnica u misijama na Salomonskim otocima i najsiromašnijim četvrtima Paragvaja, kratko je govorila s. M. Julijana Djaković provincijalna glavarica. Tom prilikom je zahvalila kako župniku fra Vinku Markoviću, njegovoj redovničkoj braći, sestrama Kćeri Milosrđa koje djeluju u župi, te svim vjernicima na gostoljubivosti, darežljivost i osjećaju za najsiromašnije.

“U radu za bližnje nisu nas omeli ni kiša, ni snijeg jer su naša srca bila zagrijana ljubavlju i zajedništvom. Bili smo svjedoci velikog odaziva i dara župljana.

Za blagoslovljenu ovu misijsku akciju zahvaljujemo dobrom Bogu i svim dobročiniteljima iz župe Uznesenja BDM Uskoplje.”

(s. M. Antoneta Martić)