19.09.2016

Ulazak u postulaturu i novicijat u Bijelom Polju

U postulaturu je primljeno 5 postulantica, a u novicijat 5 novakinja, sa željom da upoznaju redovnički način života i slijede Isusa Krista po uzoru svetog Franje.

Na Dan Kongregacije Školskih sestara franjevke Krista Kralja, 13. rujna 2016. godine, u kući odgoja u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju, za vrijeme molitve Večernje upriličen je obred primanja u novicijat i postulaturu.

Na upit s. Zdenke Kozina, provincijske predstojnice Provincije Svete Obitelji, što žele od Zajednice u kojoj su započele živjeti, postulantice Dajana Dujmović, Anica Orlović, Katarina Vučić i Nikolina Beljo izrazile su svoju želju pristupiti toj redovničkoj obitelji i upoznati njihov način života kako bi slijedile Krista po uzoru siromašnog i poniznog svetog Franje. Sestre novakinje primile su Tau , razlikovni znak Družbe, znak križa kojim su kršćani obilježeni na dan svoga krštenja, da se po njemu, potaknute primjerom sv. Franje, potpuno ucijepe u Krista, siromašnog i raspetog. Ovim danom novakinje su započele godinu novicijata, godinu intenzivnijeg promišljanja o svojem pozivu, produbljujući molitveni život i življenje evanđeoskih zavjeta.

Nakon razdoblja kandidature u postulaturu su primljene: Ivona Jurčević, Monika Ćorić, Marija Budimir, Magda Glibić i Marija Boban. Kao znak novog koraka u redovničkom životu postulantice su obukle postulantske haljine i primile Tau kao znak pripadnosti Bogu i redovničkoj obitelji.

S. Zdenka povjerila je novakinje s. Marijani Selak, odgajateljici novakinja, a postulantice s. Slavici Barbarić, odgajateljici postulantica i potakla ih da prema njima uvijek imaju poučljivo i poslušno srce, otvoreno poticajima Duha Svetoga.

“Zahvalne smo Bogu na ovome daru. Hvala sestri Zdenki, provincijskoj predstojnici i sestrama koje nas prate u formaciji. Također hvala sestrama koje nas prate svojim molitvama, poticajima, koje su s nama dijelile radost ovoga događaja poslije kojega smo nastavili druženje kod zajedničkoga objeda u samostanskoj blagovaonici u radosti i pjesmi”, napisale su postulantica Marija Budimir i novakinja s. Katarina Vučić u svom osvrtu na dan uvođenja u novo razdoblje svoje redovničke formacije.