17.08.2015

Proslava jubileja sestara Milosrdnica i obnova zavjeta u Banjoj Luci

Sestre jubilarke zahvalile su Gospodinu za svoj redovnički život, a s. Marija Izabela Đaković obnovila je svoje zavjete na daljnje dvije godine.

Nakon šestodnevnih duhovnih vježbi koje je predvodio o. Niko Bilić, docent Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove u Zagrebu za religijske znanosti i redoviti predavač na Filozofsko-teološkom institutu, s. Marija Izabela Đaković obnovila je svoje privremene redovničke zavjete na daljnje dvije godine. Svečanim misnim slavljem koje je predslavio o. Bilić sestre su, također, zahvalile i za plodonosne živote sestara jubilarki, s. Miroljube Kvesić koja je proslavila 50. obljetnicu, te s. Mirjam Ramljak i s. Ivane Jurić koje su proslavile 25. obljetnicu služenja Bogu u bratu čovjeku.

Duhovno hodočašće na koje su sestre zakoračile kako bi se pripremile za svetkovinu Uznesenja Marijina na nebo, bio je prožet biblijsko-teološkom mišlju starozavjetnih proročkih likova, od starozavjetnog obećanja do novozavjetnog ispunjenja u osobi Isusa Krista. O. Bilić je poticao sestre da svakodnevno poniru u neiscrpnu riznicu Mudrosti sažetoj u Svetom pismu. Upoznajući živote Jeremije, Jone, Ane, Jakova, Judite, Kajina i Eve, sve do Krista milosrdnoga, preobraženoga, raspetoga i uskrsnuloga, sestre su promišljale o svojim životima u koje je Bog milošću zahvatio i tako ih učinio znakom nade u svijetu potrebnom 'svetoga'.

Sva razmatranja mogo se poslušati na stranici o. Nike Bilića: http://amdg.eu/banjaluka2015/ 

Zahvalna srca, osnažena duha i ojačana zajedništva sestre su obnovile svoje svete zavjete. Vraćajući se u svakodnevicu ostalo je sjeme koje će milošću hranjeno u svoj čas donijeti plod.

s. M Izabela Đaković