17.07.2015

Trodnevnica za blagdan sv. Ilije proroka u samostanu Karmelićana

Za vrijeme trodnevnice organizira se dvodnevno bdijenje pred Presvetim Oltarskim sakramentom za iskorijenjenje psovke u hrvatskom narodu.

Samostan-duhovni centar „Karmel sv. Ilije“ u okviru proslave svoga nebeskog zaštitnika, sv. Ilije proroka, organizira i poziva  na dvodnevno neprekidno bdijenje pred Presvetim Oltarskim sakramentom za iskorijenjenje psovke u hrvatskom narodu koje će se održati u samostanskoj crkvi „Karmel sv. Ilije“ za vrijeme trodnevnice od 17.  srpnja u 19.00 sati do 19. srpnja 2015.  u 21.00 sat.

Pozivamo zainteresirane pojedince i skupine da se prijave u „Karmelu sv. Ilije“, na e-mail adresu karmelsvetogilije @gmail.com ili na tel. 00387(0)34 205 864 kako bismo mogli napraviti raspored klanjanja.

Skupine mogu same organizirati program bdijenja ili jednostavno moliti u tišini. U trodnevnici propovijeda fra Josip Jukić, kapelan u Livnu.

Tijekom trodnevnice klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom od 20.00 do 21.00 sat organiziraju i vode članovi FRAMA-e iz Livna.

Pozivamo vjernike koji ne mogu doći u „Karmel sv. Ilije“ tijekom klanjanja da nam se priključe u molitvi u svojim crkvama i u domovima.

Na sam dan svetkovine sv. Ilije, proroka, 20. srpnja 2015. u 11.00 sati misno slavlje predslavi nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini.  (kvrppbih/www.karmelsvetog ilije)