17.04.2015

Sestre Milosrdnice organizirale Misijski dan u Livnu

O misijama sestara milosrdnica u Bugarskoj, J. Americi i Salomonskim Otocima, vjernicima su svjedočile s. Teresita Aguilar Samudio i s. M. Augustina Matijević.

Zajednica sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne u Livnu organizirala je, 6. travnja Misijski dan u župi Svih svetih. Toga su se dana u župnoj crkvi i u crkvi na Gorici nakon misnih slavlja obratile livanjskim vjernicima s. Teresita Aguilar Samudio i s. M. Augustina Matijević, a tijekom svetih misa s. Teresita je zahvalila svim dobročiniteljima za ljubav, otvorenost i solidarnost kojima pomažu misije sestara milosrdnica. Dirljivim riječima i svjedočanstvom ljubavi, jednostavnosti i skromnošću sestra je dotaknula srca okupljenih vjernika. S. M. Augustina je u crkvi na Gorici nakon Sv. mise pomoću videozapisa i kratkog izlaganje približila vjernicima misijsku djelatnost Družbe sestara milosrdnica na dalekim Salomonskim Otocima. Nazočni su, nakon kratkih, ali dojmljivih riječi, podržali sestre pljeskom.

Nakon Svetih misa svi nazočni su imali mogućnost pogledati i kupiti razne rukotvorine od čije je prodaje sav prihod namijenjen najpotrebnijima u misijskim područjima gdje djeluju sestre milosrdnice. Najviše zaslužna za kreativnost, ljepotu i izradu raznovrsnih aranžmana, krunica, narukvica, šnalica, broševa, ukrasnih vrećica, domaće tjestenine i mlinaca... bila je s. M. Miroslava Ljevar uz svesrdnu pomoć Ane Ćosić, Ruže Brko, Tade Kurtović. Uz radove s. M. Miroslave bile su ponuđene šalice, slike, kolačići, likeri i druge razne stvari koje su radile sestre iz cijele Provincije. Posjetitelji izložbe bili su velikodušni u darivanju potrebnih u dalekim misijskim zemljama Bugarske, Južne Amerike i Salomonskih Otoka tako da je ovom prilikom prikupljeno 8000 KM. To je darivanje ove godine upotpunio i 7.b/9 razred Osnovne škole Fra Lovro Karaula. Oni su svojim prilogom, ali i lijepim kratkim porukama darovali siromašne u misijskim zemljama.

Sljedeći dan, 7. travnja s. Teresita je posjetila Dječji vrtić „Sunčev sjaj“ te je s djecom pjevala i govorila im o načinu života siromašne djece u misijskim područjima. Tom prigodom zahvalila je za svaki darovani novčić što su ga djeca, zajedno sa roditeljima, izdvajali kroz ove dvije godine od otvorenja nove misijske postaje koja brine za najsiromašnije. (s.m.s)