05.04.2015

Uskrsna čestitka provincijske glavarice s. Admirate Lučić

"Otkupitelj je premostio svaki jaz, pa i onaj između zemaljskoga i nebeskoga načina života", piše u svojoj čestitki s. Admirata Lučić.

Provincijska glavarica sestara služavki Malog Isusa Provincije Bezgrješnog začeća BDM s. Admirata Lučić uputila je sestrama svoje Provincije uskrsnu čestiku koju prenosimo u cijelosti.

 

A Marija je stajala vani kod groba i plakala. (…)

Reče joj Isus: “Marijo!” Ona se obazre i reče mu: “Učitelju”

(Usp. Ivan 20, 11-18)

 

Sveto liturgijsko vrijeme Korizme je dovelo naše duše do svetkovine Uskrsa. Okupljali smo se u zajednici vjernika i hranili duše velikim, nekada neshvatljivim, istinama naše svete vjere. Za redovničke obitelji, i za zajednice apostolskoga života, ovaj Uskrs je jedinstven u povijesti jer je obdaren i milostima Godine posvećena života. Osjećamo zahvalnost za taj neizmjerni dar! Govoreći o ciljevima sveti otac Franjo nas je pozvao da sa zahvalnošću pogledamo u prošlost. Dok gledamo u prošlost naše mjesne Crkve vidimo Katedralu sluge Božjeg Josipa Stadlera. Divan je osjećaj zahvalnosti!  Upravo u njoj uživamo u milosti Crkve koja pjeva Kristu pobjedniku. Otkupitelj je premostio svaki jaz, pa i onaj između zemaljskoga i nebeskoga načina života. Sluga Božji Stadler nam je ostavio u baštinu “mjesto susreta” sa živim Učiteljem, milosrdnim Spasiteljem. Neka nam svima izmoli milost Magdaleninog bdijenja, radost njezina susreta sa žuđenim Gospodinom, i utjehu pouke – zadatka što ga je Magdalena čula.

Ovim mislima, u svetom uskrsnom ozračju, primite najsrdačnije čestitke, uz sjedinjenost u molitvi i radosnoj pjesmi: Aleluja!

Sestre Služavke Malog Isusa Provincije BZ BDM

sestra M. Admirata Lučić

 

U Sarajevu, na svetkovinu Uskrsa  2015.