27.03.2015

Proslavljen zaštitnik PMI i sestara SMI "Kuće Navještenja" iz Gromiljaka

Na svetkovinu Blagovijesti članovi PMI slavili su 20. obljetnicu svoga djelovanja, a misno slavlje u kapelici sestara u Gromiljaku predslavio je fra Drago Perković.

Vjerničko društvo Prijatelji Maloga Isusa (PMI) iz Gromiljaka i sestre Služavke Maloga Isusa iz „Kuće Navještenja“ proslavili su u srijedu 25. ožujka nebeskog zaštitnika – svetkovinu Blagovijesti u kapelici samostana u Gromiljaku.

Tom su prigodom članovi PMI slavili 20. obljetnicu svoga djelovanja djelovanja u Crkvi. Slavlju je prethodilo trodnevno euharistijsko klanjanje na kojemu je sudjelovao velik broj djece i odraslih vjernika.

Večernje misno slavlje svetkovine predslavio je fra Drago Perković, u koncelebraciji župnika iz Gromiljaka preč. Marka Perića.

U svojoj propovijedi fra Drago je progovorio o vrijednosti čovjeka, a na poseban način Bl. Djevice Marije koja je postala znak i primjer suradnje s Bogom. Usmjerio se zatim na ljudsko srce u kojemu postoji klica dobra i teško osvojiva tvrđava zla, te naglasio kako u Mariji nije bilo podvojenosti ili suživota dobra i zla.

Na kraju je fra Drago sve sudionike proslave pozvao da se ugledaju u Mariju koja se potpuno predala Bogu te ih potaknuo na razmišljanje o vlastitom predanju.

(kvrppbih/lj.m.)