09.03.2015

Kreativne radionice Prijaljelja Malog Isusa u Gromiljaku

U kreativnim radionicama koje se održavaju svakog drugog petka, sudionici uče osluškivati i razumjeti Božju Riječ te vještine kojima mogu razveseliti čovjeka.

Članovi Društva Prijatelji Maloga Isusa iz Gromiljaka imaju svoj susret svaki drugi petak u mjesecu. Tako su u večernjim satima 6. ožujka imali kreativnu radionicu na kojoj je sudjelovalo tridesetak mladih, a vodili su je animatori toga Društva. Na početku susreta s. Ljilja Marinčić, članica sestara Služavki Malog Isusa potaknula je nazočne da pokušaju prepoznavati Isusovu prisutnost među sobom. Sudionicima je ukazala na važnost slušanja i čitanja Božje Riječi. Potom je svatko izvukao jedan Biblijski citat kojeg je trebao pronaći u Svetom pismu te otkriti što mu Gospodin želi reći po toj svojoj Riječi. Sudionici radionice podijelili su međusobno to svoje iskustvo.

Nakon susreta s Riječju Božjom, slijedio je kreativni rad. Animatori Prijatelja Maloga Isusa su potaknuli mlade i pokazali im kako svojim osobnim radom i vještinama mogu obradovati one koje vole. Uslijedilo je pravljenje narukvica ili lančića s medaljicama sv. Rafaela arkanđela.

Susret je završilo zajedničkom pjesmom. (Lj. Marinčić)