21.11.2014

Otvorena nova čitaonica pri Napretkovoj knjižnici u Sarajevu

Pozivaju se svi zainteresirani da posjete novu opremljenu čitaonicu pri Napretkovoj knjižnici u Sarajevu u ulici M. Tita 56, prvi kat, koristeći nove mogućnosti.

Nakon više od pola godine - tijekom 2013. i 2014., a zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, rekonstruirane su i opremljene prostorije čitaonice pri Napretkovoj knjižnici „Mijo Poljak“ u Sarajevu (ul. M. Tita 56, prvi kat).

Osim prostora za rad i učenje, studentima je u čitaonici na raspolaganju nekoliko računala - uključujući printer i skener koji služe u svrhu znanstveno-istraživačkog rada i pretraživanja svih dostupnih elektroničkih baza podataka, a sve navedeno dostupno je za korištenje i drugim posjetiteljima. Također, posjetiteljima će biti dostupno nešto više od 30.000 knjiga. Pogodnosti čitaonice mogu koristiti članovi Knjižnice, Napretkovi stipendisti, poslije-diplomci, doktoranti kao i svi drugi čitatelji literature koju zbog svoje osobitosti nije moguće iznositi van prostorija Knjižnice.

HKD Napredak kroz čitaonicu otvara mogućnost organiziranja manjih stručnih seminara i promocija te, po iskazanoj zainteresiranosti, dodatne obuke za rad sa računalima.

Pozivaju se svi zainteresirani da posjete čitaonicu i knjižnicu koristeći nove mogućnosti koje pruža HKD Napredak.

Više informacija na info telefon: 033/668-548 ili email:napredakknjiznica@gmail.com. (kta/hkdn)