02.04.2014

Korizmena duhovna obnova za osmoškolce u Jajcu

Duhovna obnova za osmoškolce temeljia se na evanđeoskoj prispodobi o milosrdnom ocu (Lk 15, 11-32), a animirala ju je s. Iva Klarić, ŠSF.

U subotu, 29. ožujka, u samostanu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije u Jajcu upriličen je susret za učenike sedmog i osmog razreda na temu: Ustat ću i poći svomu Ocu (usp. Lk 15,18). Susret je animirala s. Iva Klarić uz pomoć djevojaka koje su pohađale Školu animatora u organizaciji ŠSF. Susret se temeljio na evanđeoskoj prispodobi o milosrdnom ocu (Lk 15, 11-32).

Djevojke, animatorice, pripremile su i realizirale molitveni početak, nakon čega je s. Iva sudionike susreta upoznala i uvela u metodu razmatranja Božje riječi lectio divina.  U razmatranju riječi Božje sudionici su se zadržali nad evanđeoskim ulomkom nastojeći se osobno susresti s milosrdnim Ocem i čuti njegovu riječ upućenu njima.

Nakon dijeljenja Božje riječi i iznošenja osobnih iskustava sudionici su u kreativnim radionicama stvaralački prikazali susrete starijega i rasipnoga sina s milosrdnim ocem, i njima na svojstven način, pokušali su osuvremeniti taj isti događaj. U scenskom izričaju prikazali su Oca koji je rasipan u milosrđu, ljubavi, praštanju... kada mu se djeca vraćaju prima ih u zagrljaj. Očinskom ljubavlju zagrlio je obadva sina i tako nam posvjedočio da je njegovo milosrđe i praštanje veće od svih naši grijeha ali je na nama hoćemo li ustati i poći.   

S. Iva je izrazila svoju nadu da će sudionici duhovne obnove u susretu i prijateljevanju s riječju Božjom u svakoj životnoj kušnji i padu imati hrabrosti ustati i poći Ocu koji im ide u susret, širi ruke i prima ih u svoj očinski zagrljaj kao svoju ljubljenu djecu.

(www.ssf.hr) Iva Klarić