04.03.2014

Duhovna obnova za djevojke u Gromiljaku

Od 28. veljače do 2. ožujka susret u Gromiljaku, vodio je don Jakov Kajinić, s. Danica Bilić i s. Ružica Ivić, članice sestara SMI, a sudjelovalo je 39 djevojaka.

U „Kući Navještenja“ sestara Služavki Maloga Isusa na Gromiljaku od 28. veljače do 2. ožujka održana je duhovna obnova pod motom „ Bog te ljubi“. Na duhovnoj obnovi su sudjelovale djevojke iz župe Domanovići, njih 32, te 7 djevojaka iz Novog Travnika i Kiseljaka. Susret je vodio don Jakov Kajinić, s. Danica Bilić i s. Ružica Ivić. Cilj susreta bio je potaknuti mlade u njihovom životnom hodu i učvrstiti ih u vjeri.

Duhovna obnova je započela u večernjim satima 28. veljače molitvom i pjesmom u velikoj kućnoj dvorani, a zatim je don Jakov imao izlaganje na temu „Izgubljeni sin“ te je istaknuo da čovjek bez Boga nije potpun čovjek i da je za rast i sazrijevanje potrebna tišina i molitva u kojoj čovjek osluškuje Božju poruku koja je namijenjena samo njemu. Okupljenima su  također poticajne misli uputile s. Danica i s. Ružica te ih svojim pozitivnim svjedočenjem približile Bogu. Zajednički rad odvijao se u pet skupina u kojima su sudionici iznosili svoje mišljenje vezano na temu „Izgubljeni sin“. Nakon toga bila su izvješća u obliku scenskog prikaza uz poruke svake skupine.

U popodnevnom dijelu programa s. Danica pripremila je ispit savjesti koji je duboko dotaknuo sudionike te su zatim pristupili sakramentu pomirenja. Euharistijsko slavlje predslavio je don Jakov, a svirali su mladi iz župe Domanovići.

U nedjelju 2. ožujka u župi „Imena Marijina“, sv. Misu predslavio je mons. dr. Pero Sudar pomoćni vrhbosanski biskup. U svojoj propovijedi govorio je o povezanosti života između Boga i čovjeka. Podsjetio je na riječi koje je Isus govorio dok ga je đavao kušao “Ne živi čovjek samo o kruhu nego od svake riječi koja izlazi iz Božji usta“.

Poslije misnog slavlja uslijedilo je druženje u vedrom raspoloženju te objed koji su pripremile sestre Služavke Malog Isusa. U popodnevnom programu sudionici su iznosili svoje dojmove i iskustva koji su ih obogatili i pomogli shvatiti koliko ih Bog ljubi.     (kvrpp bih/www.ssmi.hr/sarajevo)