24.07.2013

Molitvene večeri u Kiseljaku

U Kiseljaku su od 15. do 17. srpnja održane Molitvene večeri pod vodstvom s. Ljilje Pehar, Školske sestre franjevke mostarske provincije.

Na inicijativu s. Ane Marić održane su od 15. do 17. srpnja u franjevačkom samostanu Školskih sestara franjevki u Kiseljaku Molitvene večeri  pod vodstvom s. Ljilje Pehar. Odmah nakon slavlja večernje sv. Mise, u župnoj  crkva Sv. Ilije Proroka, desetci duša okupljali su se u vrtu sestara franjevki slušati svjedočanstvo vjere i riječi koje nadahnjuju.

U svom nagovoru s. Ljilja  je istaknula -  Nismo pozvani biti dobri. Pozvani smo biti sveti, potičući svakoga da se zapita hoda li ispravnim putom i živi li pravu istinu u vlastitu životu. U vrijeme kad čovjek postaje nezasitan u svojim egoističnim prohtjevima, otkriva se da se u čovjeku rađa, ne život, nego smrt. U čovjeku čovjek umire,  naglasila je s. Ljilja. Sve je manje sućuti, sve više zavisti. Ljubavlju se zove nešto što jedine prave Ljubavi niti dostojno nije. Bojati se ne smijemo! Ako ljubimo onako kako nas je On naučio ljubiti, ako hodimo Njegovom stazom, zlo nas ne može snaći zaključila je voditeljica večernjih okupljanja.

Uz pjesmu i molitvu u kapeli Gospe od Anđela, okupljeni vjernici slavili su i izražavali svoju hvalu Isusu i njegovoj i našoj majci Mariji – uzvišenoj Božjoj službenici.  U molitvenoj tišini okupljeni molitelji jasno su osjetili lahor Gospodinova prolaza njihovim srcem i životom.

Na koncu je s. Ljilja zahvalila svima okupljenima, a osobito s. Ani Marić koja je i zaslužna za održavanje ovakvih susreta u Kiseljaku.

(kvrpp bih/m.v.)