03.12.2012

Od izvanjske prema duhovnoj adventsko-božićnoj pripravi

Adventskom radionicom se željelo potaknuti roditelje na duhovnu pripremu za Rođenje Gospodinovo te podijeliti dio lijepoga i stvaralačkoga ozračja.

U večernjim satima, 26. studenoga održana je u prostorijama dječjeg vrtića „Sveti Franjo“ u Kiseljaku adventska kreativna radionica u kojoj su sudjelovali roditelji djece korisnika spomenutog vrtića čiji je osnivač zajednica Školskih sestara franjevki Krista Kralja, Provincija Svete obitelji.

Adventskom radionicom se željelo potaknuti roditelje na duhovnu pripremu za Rođenje Gospodinovo te podijeliti dio lijepoga i stvaralačkoga ozračja koje je vladalo te večeri među okupljenim roditeljima.

Izrada adventskih vijenaca, te božićnih aranžmana i čestitki budila je u brojnim roditeljima sjećanja i poticala ih na prepričavanje božićnih doživljaja i običaja iz njihova djetinjstva. I ta 'dozvana' djetinja radost Božića pretočila se u lijepe aranžmane…  Uratke koje su izradili moći će kupiti za blagdanski ugođaj vlastitoga doma ili dar kojim će obradovati nekoga dragoga. Naravno nije nedostajalo ni odluka o pokorničkom vježbanju u nadolazećem liturgijskom vremenu: od slavlja sv. misa zornica do božićne ispovijedi i sudjelovanja u dobrotvornim akcijama.

Radosno okupljanje uvijek donese i dobre radove i dobre odluke što je zapravo i bila svrha te večernje radionice i „umjetničkog“ druženja.

http: //mostar.ssfcr.org