05.06.2012

U Kiseljaku obilježen “Majčin dan” i uručene diplome predškolcima

Proslavi je nazočio i gospodin Donal, dobročinitelj iz Irske, koji sa članovima udruge „St. Joseph & The Helpers Charity“ pomaže rad dječjeg vrtića.

U četvrtak, 31. svibnja u dječjem vrtiću „Sveti Franjo“ u Kiseljaku obilježen je „Majčin dan“. Tom prigodom uručene su i diplome skupini djece koja su uspješno završila predškolski odgojno-obrazovni program.

Uz brojne roditelje, goste i prijatelje – predstavnike crkvene i civilne proslavi je nazočio  i gospodin Donal, dobročinitelj iz Irske, koji se zajedno sa pok. Arthurom i drugim članovima udruge „St. Joseph & The Helpers Charity“ zdušno založio za izgradnju zgrade te velikodušno pomaže rad dječjeg vrtića „Sveti Franjo“.

U gledalištu koje bijaše popunjeno do posljednjeg mjesta, djeca su svečanim scenskim prikazom te rukovetom pjesama i recitacija izrazila zahvalnost svojim majkama za ono što one jesu, za sve ono čime ih prate i bodre na putu postajanja čovjekom. Ukazujući na važnost pokazivanja zahvalnosti odgajateljice su pomogle mališanima da neopterećeno i razigrano izreknu svoju zahvalnost majci

„što im je svoju ljubav dala

i što noć zna provesti blijeda

kraj svog bolesnog čeda“.

Nakon toga uslijedila je podjela diploma. Kako to već biva, svečano obučeni sa „maturantskim“ kapama, njih dvadeset sedmoro, ponosno su primili diplome kao znak da će, ako Bog da, na jesen započeti školski odgoj i obrazovanje.

Bila je vidljiva radost i sjeta na licima gostiju i odgojiteljica koje su ih odgajale i podučavale u proteklom razdoblju. Roditelji su buketima cvijeća izrazili zahvalnost odgajateljicama za brižnost i trud koji svednevice ulažu u oplemenjivanje i rast njihove djece.

I dok se Vrtić oprašta ispraćajući šestu generaciju predškolaca, 20-ak novih mališana čeka „rujan“ i polazak u Vrtić. Jedni odlaze, drugi dolaze! Hvala Bogu i sv. ocu Franji koji svojim zagovorom prati život i rad Vrtića, iz dana u dan, iz godine u godinu.

http: //www.ssfcr.org