04.12.2020

Provincijal Šteko i dr. Čović razmotrili niz aktualnih pitanja

U razgovoru su razmotrena aktualna društvena, socioekonomska pa i zdravstvena pitanja i vrijednosti, posebno ona prisutna među vjernicima i koja opterećuju svakodnevni život.

Susret provincijala Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM dr. fra Miljenka Šteke i predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskoga narodnog sabora dr. Dragana Čovića održan je u četvrtak 3. prosinca u Mostaru.

U otvorenom razgovoru provincijal Šteko i predsjednik Čović razmotrili su odnose Crkve i države, kao i brojna aktualna društvena, socioekonomska pa i zdravstvena pitanja i vrijednosti koje su odlučujuće za dobrobit hrvatskoga naroda u BiH, posebno ona prisutna danas među vjernicima i koja opterećuju svakodnevni život.

Razmijenjena su mišljenja i o političkom stanju u BiH, provedenim lokalnim izborima, a posebno o pripremi i izbornim aktivnostima za grad Mostar. Izbori će se održati nakon 12 godina te će se vratiti pravo građanima da na demokratski način iskažu svoju volju.

Drugačijim i odgovornijim pristupom, međusobnim uvažavanjem, kao jedinoj istinskoj multikulturalnoj sredini u Bosni Hercegovini, gradu Mostaru se mora vratit sjaj kakav odavno zaslužuje, potvrdili su sugovornici.

Nakon otvorenog razgovora te razmjene viđenja aktualnog stanja, sugovornici su se složili kako se mora uložiti maksimalni napor u ostvarenju poruka dobrobiti svih kategorija društva, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH. (IKA)