30.10.2020

Petorica mladića primljena u postulaturu Bosne Srebrene

Fra Miro Relota predslavitelj misnog slavlja potaknuo je postulante da budu i ostanu vjerni svome prvotnom pozivu i želji da postanu franjevci.

U crkvi svetoga Bonaventure u Visokom, u četvrtak 29. listopada 2020., primljena su u postulaturu Franjevačke provincije Bosne Srebrene petorica postulanata: Ante Pavić (župa Podhum – Livno), Slaven Ramljak (župa Čajdraš – Zenica), Gabrijel Slomo (župa Kiseljak), Dario Vrdoljak (župa Kaštel Štafilić) i sjemeništarac Jozo Marčeta (župa Podmilačje). Sveto misno slavlje predslavio je duhovnik fra Miro Relota.

U homiliji potaknu je postulante da budu i ostanu vjerni svome prvotnom pozivu i želji da postanu franjevci te da nikada ne zaborave na milost svoga početka i prvotni odgovor na Božji poziv. Nakon službenoga primitka u postolaturu meštar postulanata fra Marinko Štrbac i prefekt fra Josip Ikić postulantima su uručili simbolične darove: Tau – kao znak potpunoga predanja Kristu po uzoru na svetoga Franje i krunicu – kao put posvećenja po zagovoru Blažene Djevice Marije.

(fra Marinko Štrbac)