18.10.2020

Široki Brijeg: XII. simpozij "Stopama pobijenih"

Program simpozija će započeti Svetom misom 18. listopada s početkom u 11 sati koju će predvoditi fra Ante Bekavac, profesor na KBF-u u Zagrebu.

 

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 18. listopada 2020. bit će održan XII. simpozij pod nazivom "Stopama pobijenih". Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti Svetom misom 18. listopada u 11 sati koju će predvoditi fra Ante Bekavac, profesor na Katedri moralne teologije pri KBF-u u Zagrebu. Nakon Svete mise u samostanskoj će dvorani biti održana prigodna predavanja. Povjesničar mr. don Pero Brajko govorit će o svjedocima vjere u Vrhbosanskoj nadbiskupiji tijekom Drugog svjetskog rata i komunističke Jugoslavije. Mate Kovačević, publicist, govorit će, pak, na temu "Fra Radoslav Glavaš i Mile Budak – dvije književne sudbine". "Mučeništvo kao znak nasljedovanja Isusa Krista", tema je dr. fra Ante Bekavca.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info (Događanja + Simpoziji), a ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi, prenosi mrežna stranica pobijeni.info. (kta)