20.12.2019

Božićna priredba na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu

Pod vodstvom gospođe Anele Križanac izveden je dramski komad “Fratarsko sijel” prema motivima pripovijetki Ive Andrića “Proba” i “Čaša”.

U srijedu 19. prosinca 2019. na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu upriličena je božićna priredba. Nastupio je zbor Fra Nenad Dujić pod vodstvom dirigenta fra Emanuela Josića s tamburaškim sastavom Franjevačke teologije u izvedbi Ljubav Božja zasjala, nakon čega je zbor izveo pjesmu Adeste fideles. Korepetitor zbora bio je fra Fabio Badrov, bogoslov V. godine.

Nakon izvedbe božićnih pjesama nadahnutu i teološki promišljenu božićnu čestitku i pozdrav izrekao je fra Josip Jazvić.

Na poseban su način priredbu svojom izvedbom uzveličali glumci pod vodstvom gospođe Anele Križanac s predstavom Fratarsko sijelo prema motivima pripovijetki Ive Andrića Proba i Čaša. Glumci su ovom predstavom donijeli komad franjevačke prošlosti u današnjicu prikazavši, kako one zanimljive trenutke u bratskom životu fratara, tako i političke probleme koji su mučili tadašnji narod predvođen svojim duhovnicima fratrima.

Na koncu svi studenti izveli su uz tamburice božićnu pjesmu Narodi nam se čime je i završila priredba, a zatim je uslijedilo druženje. (fra Dario Laštro)