26.11.2019

Održan susret sestara juniorki i novakinja Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije

Na suretu juniorki i novakinja, predavanje je održao doc. dr. sc. don Dubravko Turalija, profesor Svetoga pisma Staroga Zavjeta na KBF-u.

U subotu 23.studenog 2019. u prostorijama Katoličkog Bogoslovnog Fakulteta u Sarajevu (KBF) održan je susret sestara juniorki i novakinja Služavki Malog Isusa Provincije Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. Susret je održan pod vodstvom učiteljice juniorki s. M. Ljilje Marinčić, a na njemu su sudjelovale dvije sestre juniorke: s. M. Pia Pilić i s. M. Nikolina Džavić i dvije novakinje druge godine: s. Rita Oborović i s. Mihaela Martinović.

Predavanje je održao doc. dr. sc. don Dubravko Turalija, profesor Svetoga pisma Staroga Zavjeta na KBF-u. Tema susreta bila je upoznavanje s knjigom Izlaska. Proučavajući Mojsija, njegovu ulogu, te Božji zahvat i djelovanje u njegovu životu predavač je potaknuo sudionice susreta da dublje promišljaju o važnosti knjiga Staroga zavjeta, koje su usko vezane s Novim zavjetom u kojemu se objavljuje Isus Krist. Upravo studijsko proučavanje knjige Izlaska potaknulo je svaku ponaosob na veći samostalni rad i istraživanje koje obogaćuje duhovni život i dopušta Božjoj Riječi da prožme svakodnevicu.

Središte susreta bila je sveta Euharistija koju je također predslavio don Dubravko u kapelici Vrhbosanskog Bogoslovnog Sjemeništa. Nakon svete Mise sestre su imale tjelesnu okrepu, te kratko druženje, a zatim nastavile s radom uz Lectio Divina sutrašnjega dana, kada se slavi svetkovina Krista Kralja. Meditacijom i kratkom refleksijom završen je radni dio juniorskog susreta, nakon čega je uslijedio sestrinski razgovor i izmjena iskustava.

(s. Mihaela Martinović)