21.06.2019

Susret povjerenstavā Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Sarajevo

Dvadeset sestara s provincijskom glavaricom s. Maria-Anom Kustura razmišljalo je o djelovanju Provincije u protekloj godini te stvaralo planove i programe.

U provincijalnoj kući „Egipat“ sestara Služavki Maloga Isusa u Sarajevu, 15. lipnja 2019. godine održan je susret pročelnica i članica povjerenstavā Provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije.

Dvadeset sestara u zajedništvu s provincijskom glavaricom s. Maria-Anom Kustura razmišljalo je o djelovanju Provincije u protekloj godini te stvaralo planove i programe važnih pastoralno-karizmatskih aktivnosti u narednoj 2020. godini.

Ključna tema promišljanja bila su nova zvanja u Družbi sestara Služavki Maloga Isusa i Provinciji BZ BDM. Sestre su konstatirale da se osjeća nedostatak novih snaga u apostolsko-karizmatskom djelovanju.

Provincijska glavarica s. Maria Ana pozvala je sestre da molitvom, svetošću života i apostolsko-karizmatskom djelovanjem budu svijetli primjer mladima u služenju Bogu, Crkvi i svim ljudima u nevolji.

Susret je završio podnevnim euharistijskim slavljem u kapelici samostana, kojim je predsjedao vlč. Marko Stanušić, a zatim je druženje nastavljeno kod obiteljskog stola.

kvrpp bih / s. M. Kristina Adžamić