18.09.2018

Slavlje dijamantnog jubileja fra Petra Krasića u Masnoj Luci

Slavljenik fra Petar je izrekao svoje zahvalu dragom Bogu za sve darove koje mu je podario u 60 godina služenja oltaru i narodu.

U crkvi sv. Ilije Proroka u Masnoj Luci 16. rujna u 10 sati se okupio velik broj vjernika kako bi prisustvovali proslavi dijamantne svete mise fra Petra Krasića. Sa svojom obitelji i prijateljima fra Petar je izrekao svoje Hvala dragom Bogu za sve darove koje mu je podario u ovih 60 godina služenja oltaru i narodu. Fra Mićo Pinjuh, fra Petrov nećak, je fra Petru nadahnuto propovijedao, a koncelebriralo je još osamnaest fratara.

Pred kraj svete mise riječi zahvale u ime provincijala Hercegovačke provincije fra Miljenka Šteke uputio je provincijski vikar fra Ivan Ševo.

Riječ zahvale i čestitke uputio je i fra Gojko Zovko, fra Petrov prvi rođak.

Na kraju misnog slavlja obratio se sam fra Petar koji je još jednom pozdravio sve prisutne i zahvalio što su sudjelovali u ovom sretnom i velikom trenutku njegova života.

Ljepoti svečanog misnog slavlja svojim pjevanjem i sviranjem pridonio je fra Zvonimir Pavičić.

Nakon svete mise fra Vinko Mikulić Bajević u prostoru Franjevačke galerije Masna Luka izložio je svoju sedmu samostalnu izložbu na dar fra Petru za njegov dijamantni jubilej. Katalog za izložbu priredio je fra Ante Marić.

Oltar su za ovu svetu misu uljepšale s. Ljilja Pehar i s. Franka Bagarić, a sestre franjevke Hercegovačke provincije na čelu s provincijalkom s. Zdenkom Kozina za ovu prigodu podarile oltarnik i opremu za kalež.

Svi prisutni nastavili su druženje pod šatorom uz prigodni domjenak, a svećenici i obitelj fra Petra Krasića u dvorani gdje je priređen svečani objed.

(kvrppbih/fra Ante Marić)