10.07.2018

Proslavljen dijamantni i zlatni jubilej na Humcu

Svečanim misnim slavljem su svećeničke jubileje proslavili fra Rade Dragićević – 60 godina misništva i fra Andrija Nikić – 50 godina misništva.

U zajedništvu s fratrima, rodbinom i ostalim vjernicima, u nedjelju 8. srpnja 2018. godine u novoj crkvi na Humcu, svečanim misnim slavljem su svećeničke jubileje proslavili fra Rade Dragićević – 60 godina misništva i fra Andrija Nikić – 50 godina misništva.

Misno slavlje je predvodio fra Rade Dragićević, a koncelebrirali su slavljenik fra Andrija Nikić, provincijal fra Miljenko Šteko, gvardijan na Humcu fra Dario Dodig, generalni vikar don Željko Majić, fra Draženko Tomić koji je propovijedao te druga braća svećenici.

Fra Draženko se u propovijedi osvrnuo na protekle godine života dvojice jubilaraca i zahvalio Bogu za njih. Misno slavlje je svečanim pjevanjem pratio veliki mješoviti zbor s Humca. Slavlje je nastavljeno u samostanskom klaustru u zajedništvu i uz tjelesnu okrjepu.

Zahvalni Bogu koji nam je podario dvojicu služitelja svetih otajstava molimo Ga da njihov dosadašnji trud nagradi i da im dadne snage za nastavak služenja u budućnosti!

(fra Slavko Anđelić - www.franjevci.info)