09.07.2018

Zavjetovanje franjevačkih novaka Hercegovačke provincije

U novoj crkvi na Humcu pred prisutnom braćom i pukom, petorica novaka položili su svoje prve privremene redovničke zavjete na godinu dana .

Nakon završene godine novicijata, u subotu 7. srpnja 2018. za vrijeme večernje svete mise u novoj crkvi na Humcu pred prisutnom braćom i pukom, položili su svoje prve privremene redovničke zavjete na godinu dana sljedeća mlada braća:

fra Ante Begić iz župe Bezgrešnog začeća BDM – Posušje, fra Vinko Baćak iz župe sv. Mihovila Arkanđela – Tomislavgrad, fra Ante Mitar iz župe Bezgrešnog začeća BDM – Posušje, fra Željko Tomić iz župe Bezgrešnog začeća BDM – Posušje, fra Ante Vukoja iz župe sv. Petra i Pavla – Kočerin.

Euharistijsko slavlje je predslavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko u zajedništvu meštra novaka fra Stanka Mabića, gvardijana fra Daria Dodiga te ostalih fratara svećenika. Provincijal se u propovijedi posebno obratio mladoj braći i pozvao ih da budu svjesni baštine zajednice kojoj se pritjelovljuju i da ju trebaju čuvati ne kao čuvari muzeja nego kao čuvari zajednice koja ima i veliku baštinu svetosti. Potaknuo ih je, da živeći zavjete, raspiruju Božju ljubav.

Ljepoti i radosti ovog događaja doprinio je i svojim pjevanjem veliki župni zbor s Humca.

(kvrppbih/www.franjevci.info)