04.07.2018

Održana sjednica Povjerenstva za predškolski odgoj pri KVRPP BiH

Na sjednici Povjerenstva pod predsjedanjem voditeljice s. Benedikte Boškić, dogovoreni su susreti koji će se održati u narednoj pedagoškoj godini.

Povjerenstvo za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine održalo je 1. srpnja na Vlašiću, svoju sjednicu pod predsjedanjem voditeljice Povjerenstva s. Benedikte Boškić, članice sestara Kćeri Božje Ljubavi. Sjednici su nazočile članice Povjerenstva: s. Dominika Anić, ŠSF Provincije Svete obitelji, s. Klara Jerković, SMI Provincije Bezgrešnog začeća BDM i s. Dijana Andrić, članica sestra milosrdnica Provincije Majke Divne.

Na početku je voditeljica Povjerenstva pozdravila članice Povjerenstva, a zatim u radnom dijelu sjednice, glavna točka dnevnog reda bila je dogovor o susretima koji će se održati u narednoj pedagoškoj godini. Također se razgovaralo o iskustvima, poteškoćama i radostima u radu s predškolskom djecom kao i problemima glede financiranja predškolskih ustanova.

Svaka članica Povjerenstva je iznijela stanje u svome vrtiću, način provođenja programa sa djecom, suradnje s roditeljima, suradnje s djelatnicima, kao i stanje o redovničkim zajednicama u kojima djeluju.

Slijedio je predah uz kavu te kratka šetnja po Vlašiću kojom su zaključile svoj zajednički susret. (kvrppbih)