08.01.2012

Duhovna obnova za žene, supruge i majke

Marija nam jasno pokazuje koja je uloga žene, majke i supruge u obitelji: primijetiti, reći, poučiti ljude, vjerovati Isusu uvijek, napose kad nam ponestane snage, istaknula je s. Lidija Jurišić.

U samostanu Školskih sestara franjevki u Bugojnu održana je 8. siječnja 2012. duhovna obnova za žene, supruge i majke na temu "Napunite posude…" (Iv 2, 7) koju je animirala s. Lidija Jurišić. Okupilo se 14 sudionica iz Bugojna i okolnih mjesta.

U svom predavanju s. Lidija je, na temelju biblijske prispodobe Gozba u Kani Galilejskoj (Iv 2, 1-12), istaknula sljedeće:

Isus je tražio zajedništvo s ljudima i želio je biti dio novog života; izabrao je obitelj - kao prvo mjesto svoga javnog djelovanja jer je  brak/obitelj sveto mjesto; 

Marija nam jasno pokazuje koja je uloga žene, majke i supruge u obitelji: primijetiti, reći, poučiti ljude, vjerovati Isusu uvijek, napose kad nam ponestane snage.

Sve nas Isus treba kako bi on mogao djelovati preko nas; time daje značenje našem radu i zalaganju.

Sudionice su aktivno sudjelovale u promišljanju nad biblijskim tekstom kao i u cjelokupnom radu. Trenutci klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu te molitva za vlastitu obitelj bili su i u ovoj duhovnoj obnovi istinski izvor snage i okrepe u vršenju povjerenog im poslanja, istaknule su sudionice. Na kraju su iznijele svoje dojmove izrazivši zadovoljstvo zbog ovog susreta koji ih je ohrabrio u njihovu uzvišenom pozivu žene, supruge i majke.

Bože dobrih početaka, tebi nikada nije teško iznova započinjati s nama, u kojoj se god mi fazi nalazili i u kakvim god okolnostima živjeli. Zahvaljujemo ti za blagoslov s kojim nas svakoga dana pratiš i štitiš. Daj da u ovoj novoj godini i mi postanemo blagoslov, kako bi u naš svijet ušlo više mira, nade i pouzdanja. Amen.

www.ssf.hr