27.11.2017

Promocija duhovnih zvanja u župi Sv. Ilije proroka u Novom Šeheru

Tomislav Vidović iz Bugojna, i postulanti Spomenko Hričak iz Banja Luke i Matej Juričević iz Uskoplja, posvjedočili su o svom duhovnom pozivu.

U nedjelju 26. studenog 2017., na blagdan  Krista Kralja bila je organizirana promocija duhovnih zvanja u župi svetog Ilije proroka u Novom Šeheru. Svetu misu u 11 sati,  predvodio je fra Danijel Rajić, duhovnik u sjemeništu i provincijski promotor duhovnih zvanja, u zajedništvu fra Vinka Ćure. Postulanti i sjemeništarci iz Visokog su asistirali na svečanoj misi, a bend mladih „El Shaddai“ s Bistrika iz Sarajeva je animirao pjevanje i sviranje u prisutnosti velikog broja vjernika. Za vrijeme sv. Mise molilo se za nova sveta duhovna zvanja kao i za one mlade koji su se već odazvali na taj poziv da hrabro ustraju u nasljedovanju Krista.

Na koncu sv. Mise sjemeništarac Tomislav Vidović iz Bugojna, i postulanti Spomenko Hričak iz Banja Luke i Matej Juričević iz Uskoplja,  posvjedočili su o svom duhovnom pozivu, te pozvali vjernike da ih prate svojom molitvom. Fra Danijel je istaknuo mogućnost da svi mladi koji žele pobliže upoznati život u sjemeništu i postulaturi, mogu doći na „Dane otvorenih vrata“ koji se održavaju u svibnju svake godine. Zahvaljujemo se župniku fra Josipu Tomasu, ostalim fratrima i mještanima na srdačnom gostoprimstvu. (Matej Juričević, postulant)