04.09.2017

Redovničko oblačenje u samostanu sestara klarisa u Brestovskom

Postulantice Anamarija Dragičević – s. Marija Janja od Srca Isusova i Marijina i Brigita Bošnjak – s. Marija Brigita od Križa Kristova ušle su u razdoblje novicijata.

U samostanu sv. Klare u Brestovskom 2. rujna za vrijeme svečane svete Mise redovničko odijelo obukle su dvije postulantice, Anamarija Dragičević i Brigita Bošnjak, te priglivši redovnički život ušle su u razdoblje novicijata koje će trajati dvije godine postale. Sestre su dobile novo ime s. Marija Janja od Srca Isusova i Marijina (Anamarija Dragičević) i s. Marija Brigita od Križa Kristova (Brigita Bošnjak).

Misno slavlje predslavio je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, u koncelebraciji osmorice svećenika. Provincijal je u propovijedi istaknuo važnost istinskog življenja redovništva i onoga što ono predstavlja, te kako iza vanjštine redovničkog odijela treba stajati i gorljivo redovničko srce koje će osvajati duše za Krista. Srdačno druženje s obitelji i prijateljima nastavljeno je u dvorani sestara i popraćeno radosnim razgovorom i pjesmom. Svi prisutni poželjeli su novakinjama Božji blagoslov, mir i ustrajnost.    

(s. Marija Milić, OSC)