30.05.2017

Započeo XV. provincijski kapitul sestara Služavki Malog Isusa sarajevske Provincije

Redoviti izborni Kapitul na temu:“Marija, naš uzor služenja“ na kojem sudjeluje 16 sestara započeo je 29. svibnja u „Kući navještenja“ u Gromiljaku.

U duhovnom centru Kuća Navještenja u Gromiljaku, 29. svibnja 2017., šesnaest sestara Služavki Maloga Isusa sarajevske provinicje Bezgrjšnog začeća Blažene djevice Marije započelo je duhovnu obnovu kojom se pripravljaju za slavlje XV. redovitog izbornog Provincijskog kapitula na temu:“Marija, naš uzor služenja“.

Nakon jutarnje molitve i zaziva Duha Svetoga uslijedila je molitva klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu te slavlje sakramenta ispovijedi. Kroz euharistijsko klanjanje popraćeno molitvom i pjesmom koje je animirao fra Velimir Bavrka, župnik župe sv. Juraj u Vitezu sestre su jačale duh kako bi poput Marije služile Bogu, Crkvi, sestrama i svima koje Božja providnost stavi na njihov životni put.

Kroz meditaciji je fra Velimir pozvao sestre da poput Marije stave sebe u službu Boga, koji je ljubav i lijek za sve rane duše i tijela, ... Razmišljajući o Mariji u Kani Galilejskoj, potaknuo je i ohrabrio sestre riječima majke Marije: „Činite sve što vam kaže! ... Ovaj svijet treba vaša hrabra, radosna lica, lica na kojima se zrcali Isusova slika, ... treba vas kao svjedoke i ljude koji će stvarati novi svijet.“ Bile su to riječi poticaja i nadahnuća sestrama na putu traženja i otkrivanja Božje volje za novo trogodište životnog hoda sestara Sarajevske provincije.

U poslijepodnevnoj meditaciji fra Josip Blažević, provincijal franjevaca konventualaca, potaknuo je okupljene sestre Kapitularke na novi iskorak vjere i povjerenja u Boga. Posebno je istaknuo primjere života Blažene djevice Marije, sv. Maksilijana Kolbea, sv. Franje Asiškog i drugih svetaca koji su svoj život potpuno predali Bogu i služili mu u vjernosti i ljubavi.

(s. M. Kristina Adžamić)