25.05.2017

Proslava blagdana Marije Pomoćnice u KŠC-u u Žepču

Misno slavlje koje je predvodio ravnatelj škole don Milan Ivančević započelo je blagoslovom kipa Marije Pomoćnice koji je darovan školi.

Proslava blagdana Marije Pomoćnice u srijedu 24. svibnja u Katoličkom školskom centru "Don Bosco" započela je misom u školskoj kapelici u 8 sati. Na misnom slavlju sudjelovali su učenici i djelatnici Centra, kao i žepački salezijanci suradnici, a započelo je blagoslovom kipa Marije Pomoćnice koji je darovan školi.  Kip su u procesiji u kapelicu unijeli učenici KŠC-a u žepačkim narodnim nošnjama.  Misu je predvodio ravnatelj škole don Milan Ivančević. U propovijedi je istaknuo trajnu borbu dobra i zla prikazanu u Ivanovom Otkrivenju koja se u nama događa svakoga dana, ali u kojoj nam pomaže Nebeska Majka. Ona se za nas zalaže kod Isusa i pokazuje nam da je On pravi put.

Nakon mise don Milan je podijelio zahvalnice učenicima koji su ostvarili zapaženije rezultate na županijskim, federalnim i drugim natjecanjima. Učenici KŠC-a  posebno su se istaknuli u sportskim natjecanjima (košarci, nogometu, stolnom tenisu), ali su zavidne rezultate ostvarili i u području kemije, vjeronauka, latinskog jezika, pisanju literarnih radova, radom u Solidworksu, natjecanju iz pružanja prve pomoći, a mnogi su bili i dobrovoljni darovatelji krvi. 

Na blagdan Marije Pomoćnice tradicionalno se igraju posljednje utakmice školskog nogometnog turnira. Prvo mjesto ove su godine izborile učenice I. b Opće gimnazije u ženskoj konkurenciji, a u muškoj I. a Tehničko-obrtničke škole.

Za kraj se u sportskoj dvorani igrala odbojka s učenicama iz Zadra koje su ovih dana u posjetu KŠC-u, a obilježavanje blagdana Marije Pomoćnice završilo je ručkom u oratoriju i školskom dvorištu. (Marija Kosić )