28.07.2014

Četvrti Franjevački hod FRAMA-e Bosne Srebrene

Susret se odvija u znaku vjere, ljubavi i zajedništva među mladima s ciljem duhovne obnove i potpunim oprostom u Porcijunkuli na blagdan Gospe od anđela.

Na blagdan sv. Jakova apostola, 25. srpnja, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Suhom Polju, okupilo se pedesetak članova FRAMA-e Bosne Srebrene na IV. franjevačkom hodu koji se održava pod geslom: „Gospodine, što hoćeš da učinim?“. Susret se odvija u znaku vjere, ljubavi i zajedništva među mladima s ciljem duhovne obnove i potpunim oprostom u Porcijunkuli na blagdan Gospe od anđela u Asizu.

Svetu misa u 18 sati predslavio je područni asistent FRAMA-e Bosne Srebrene, fra Danijel Rajić u koncelebraciji s još nekoliko duhovnih asistenata.

Poslije zajedničke večere, sudionici Franjevačkog hoda su kroz pjesmu i ples prenijeli franjevačku radost na sve okupljene u župi i stigli do svojih domaćina gdje su prenoćili. Kuprešaci su toplo i velikodušno dočekali svoje goste koji su pristigli iz raznih krajeva Bosne.

U deset dana, nastojeći biti jedna velika obitelj, framaši će se truditi da kroz hod, pjesmu i molitvu nasljeduju Krista Franjinim načinom života i prepoznaju svoj poziv u svijetu. Svjedočit će svoju vjeru, ljubav i radost svima koje susretnu u hodu te osluškivati glas Božji u dubinama svoga srcu.

Do 1. kolovoza framaši će propješačiti krajeve od Kupreške visoravni, preko Šujice i livanjskih župa, Livno, Bila, Ljubunčić do samostana u Gorici, a onda se uputiti u Italiju i proći kroz mjesta vezana za život sv. Franje.    (kvrppbih/žb-ai)